Spreekuren

Welk spreekuur?

 

Huisarts

Elke doordeweekse ochtend wordt er in de praktijk een huisartsen spreekuur gehouden van 8:00 tot 11:00. Ook ’s middags is er een spreekuur van 14:00 tot 16:30. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken met de assistente of via de website door middel van de webagenda. De assistente zal u vragen om de reden van uw bezoek, zodat zij een juiste inschatting kan maken van de urgentie van uw klacht en zo een goede afspraak voor u in kan plannen.

Eenvoudige vragen kunnen vaak ook telefonisch beantwoord worden. De assistente neemt uw vraag op, bespreekt deze met de huisarts en vraagt u later op de dag terug te bellen of plant een afspraak voor u in op het telefonisch spreekuur van de huisarts tussen 12:00 en 14:00. U kunt eenvoudige, niet urgente vragen ook digitaal aan de huisarts stellen via deze website, het zogenoemde e-consult. Wij proberen uw niet urgente vraag dan binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen dan kan de huisarts ook een huisbezoek afleggen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De behandelingsmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u beter en sneller kunnen helpen in de praktijk. Een aanvraag voor een huisbezoek dient voor 11:00 gedaan te zijn. De huisbezoeken vinden over het algemeen plaats tussen 12:00 en 14:00.

 

Spoedeisende klachten

Bij spoedeisende klachten of verwondingen kunt u direct naar de praktijk komen. Als u van tevoren even belt, kan de huisarts rekening houden met uw komst. U belt hiervoor ons algemene telefoonnummer 0297 282235 en kiest optie 3.
Voor echte spoedgevallen belt u ons algemene telefoonnummer 0297 282235 en kiest u optie 1.

Tussen 17:00 en 8:00 en in de weekeinden kunt u voor spoedhulp door de huisarts terecht op de huisartsenpost in Leidsche Rijn. U moet echter van tevoren altijd even bellen dat u komt. Ook voor vragen kunt u hier terecht. Het telefoonnummer is: 088 1309620.

 

Assistente spreekuur

Op donderdag en vrijdag tussen 12:00 en 13:00 is er het assistente spreekuur. U kunt hier na overleg met de huisarts een afspraak voor inplannen om bijvoorbeeld wratten aan te laten stippen, hechtingen te verwijderen, bloeddruk controles te doen, injecties geven en oren uit te laten spuiten.

 

Spreekuur praktijkondersteuner somatiek

Op maandagochtend en woensdagochtend heeft onze praktijkondersteuner somatiek spreekuur. Zij begeleidt en behandelt mensen met chronische aandoeningen zoals suikerziekte, hoge bloeddruk en COPD. Dit alles onder supervisie van de huisarts.

 

Spreekuur POH GGZ

Elke donderdag en om de week op dinsdag heeft onze praktijkondersteuner GGZ spreekuur. Zij begeleidt en behandelt mensen met psychische problemen.